20120219120553317_1

Lausunnot viime keskiviikkona tapahtuneesta vankilapalosta Hondurasissa kertovat hyvin erilaisen tarinan kuin mitä useissa medioissa ollaan nähty. Virallinen selitys tulipalolle oli “oikosulku sähkölaitteissa”. Tulipalosta selvinneet vangit ovat kuitenkin vahvistaneet HCH – kanavalla että valot paloivat vankilan sisällä vielä tulipalon sytyttyä ja kertovat nähneensä vankilan sisällä “kolme vankilanjohtajan ystävää” osastolla josta tulipalo alkoi.

Virallinen versio tapahtumista kertoo että Comayaguan vankilassa tapahtui oikosulku sähkölaitteissa, jonka olisi aiheuttanut ryhmä vankeja jotka yrittivät paeta.

Yksi elävänä selvinneistä vangeista kertoi että kyseessä oli vankilanjohtajan, joidenkin vanginvartiojoiden ja yhden vankilanjohtajan vangittuna olevan ystävän “El Doctorin” – joka myös otti osaa alueen pormestarinvaaleihin – suunnittelema lavastus. Kyseinen anonyymi vanki kertoi että vankilanjohtaja Fredy Castellanos ja hänen eräs ystävänsä “Chico” olivat vastuussa suunnittelusta ja vastaanottivat rahaa suunnitelman toteuttamiseksi. “Heidän (viranomaisten) tulisi tutkia heidän pankkitilejään Euroopasta tehtyjen siirtojen löytämiseksi” (rahaa siirretään yleensä esimerkiksi espanjalaisten pankkien kautta jälkien peittämiseksi. suom. huom).

Hän kertoi myös että palon alkamisen aikaan yksi vankilanjohtajan ystävistä, vanki joka tunnetaan nimellä “El Doctor”, ja kaksi muuta ihmistä olivat olleet osasto 7:n sellissä numero 6. Kyseinen vanki uskoo että tarkoituksena oli saada “El Doctor” ulos vankilasta koska hänet haluttiin tappaa ja että tarkoituksena oli saada hänet ulos muiden pakenevien vankien kanssa. Suunnitelmaa ei kuitenkaan toteutettu, vaan hän sanoo nähneensä kuinka jotkut heittivät Molotovin Cocktaileja WC-osastolle, josta tuli nopeasti levisi osastolle 7. “El Doctor oli sellissä numero 6, siksi tulipalo alkoi sieltä. El Doctor oli poliisin kohde numero 1.” El Doctor paloi hengiltä selliinsä.

“Jos syyttäjänvirasto kuulee tämän, heidän tulisi tutkia asiaa. Se ei ollut oikosulku sillä valot paloivat vielä tulipalon aikana”, hän sanoi. “Tämä on totuus, kerron sen koska paras ystäväni kuoli tulipalossa ja sen takia vaadin oikeutta”.

Kyseisen lausunnon lisäksi on kerrottu että useista ruumiista ollaan löydetty luodinreikiä. Heti tulipalon jälkeen huhuja alkoi kuulua että rakennuksen sisältä kuului laukauksia ja räjähdyksiä (Molotovit?) jo ennen kuin yksikään vanki oli päässyt vankilan katolle, jolloin vartijat myönsivät avanneensa tulen heitä kohti estääkseen heitä pakenemasta. Alla oleva video vaikuttaisi vahvistavan nämä huhut, sillä se on kuvattu pian palon alkamisen jälkeen ja sen aikana kuuluu useita laukauksia ja videon kuvaaja sanoo kuulleensa ensin räjähdyksen.