mosssssso

Kello kuudesta alkaen tänä aamuna (28.10.) Mossos d’Esquadran Brigada Movilin poliisit ovat ratsanneet tiloja Barcelonassa ja Manresassa (Katalonia). Ratsioita ja kiinniottoja on nähty ainakin Santsin kaupunginosassa, jossa ratsattiin anarkistien “Ateneu Llibertari de Sants” tila, sekä Graciassa, Clotissa (sosiaalikeskus “La Revoltosa”) ja Sant Andreussa. Poliisi sanoo ratsoiden liittyvän “Operaatio Pandoraan”, joka alkoi 16. joulukuuta 2014, jolloin 11 anarkistia pidätettiin ja myöhemmin laskettiin ehdonalaiseen vapauteen odottamaan oikeudenkäyntiä. Tällä hetkellä poliisi on vahvistanut pidättäneensä yhdeksän ihmistä ja sanoo etsineensä “dokumentteja liittyen anarkistiseen terrorismiin” ja syyttää pidätettyjä GAC (Grupos Anarquistas Coordinados) ryhmän jäsenyydestä. Yksi pidätetyistä on asianajaja. Poliisi on myös hyökännyt noin 30 ihmisen kimppuun Santsissa, jotka ovat olleet paikalla osoittamassa solidaarisuuttaan pidätetyille.

Barcelonassa, Madridissa ja Manresassa järjestetään mielenosoituksia tänään, alkaen kello 20.00 paikallista aikaa pidätettyjen tueksi.

Samaan aikaan Madridissa, erikoistuomioistuin Audiencia Nacional, joka aikoinaan korvasi Francon perustaman “Tribunal del Orden Publicon”, päätti jatkaa kahden chileläisen anarkistin, Monica Caballero ja Francisco Solar, ennaltaehkäisevää vankeutta. Espanjan lainsäädäntö sanoo, että ihmistä voi pitää kaksi vuotta vankeudessa ilman tuomiota, mutta sitä voidaan jatkaa toisella kahdella vuodella “poikkeuksellisissa tilanteissa”. Näin ollen toverit, jotka pidätettiin 13.11.2013 jatkavat epätietoisuudessa lusimista, ilman tuomiota, syytettyinä vain poliittisista näkemyksistään.

Tätä on espanjalainen oikeus.

Solidaarisuutta pidätetyille! Voimia Monicalle ja Franciscolle!